Ladhuset i Funäsdalen

Kajsa Kling med sambo Henrik Ljungberg har gjort valet att gå från stor gård till ladhus i Funäsdalen. 144 boyta med ett tillhörande garage om 51 ska familjen skala ner från den tidigare gården som kändes lite övermäktig att ta hand om. Tomt och hus i lagom storlek var det som lockade, mer tid till familjen!

Huset är under byggnation och planeras vara klart under hösten 2022. Vi kommer självklart med uppdatering på det färdiga projektet!

Sovrum:
3st
Badrum:
2st
Tvättstuga:
1st
Boarea:
144m²
Garage:
52m²
Byggtid:
Pågående
Husmodell:
"Noa"

 Hur känns byggprocessen?

Mycket blandade känslor och i perioder går det upp och ner med både ork och energi men överlag är vi ganska samspelta i alla val som ska göras och det känns verkligen superkul och så häftigt att få bygga vårt egna hus. Att ha folk på bygget som vi litar på och som är duktiga på det de gör underlättar processen. 

“Vi är supernöjda med Byggruppen från start. Alex har varit toppen att ha kontakt med och har varit väldigt informativ och hjälpsam. Snickarna har varit väldigt effektiva utan att talla på noggrannheten i arbetet”

“Från det att markarbetet var klart och Byggruppen tog över med grunden tog det två veckor till att det stod ett tätt hus med plåttak på tomten. Det har gått overkligt fort och det är alltid kul att åka till huset för det händer så mycket hela tiden.”

Har ni några tips till den som tänkt bygga nytt?

Tänk praktiskt och hur ni vill att er vardag i huset ska se ut, vi bor i ett rätt opraktiskt hus just nu och vardagen blir då krånglig i onödan. Det ville vi minimera i det huset vi nu bygger. Det är mycket som ska beslutas och valen är oändliga, ibland måste man bara bestämma sig för att processen ska fortgå! I övrigt: Välj hus utifrån tomten och placera huset med väderstreck i åtanke!

Husmodellen Kajsa & Henrik har valt är ur vår huskatalog och går under namnet “Noa”. En ladhusmodell i traditionell ladstil med mycket praktisk planlösning och estetiskt väldigt tilltalande med de stora fönster- och dörrpartierna. Pardörrar i glas i
både allrummet/köket och i ett av sovrummen. Altanen som sträcker sig längs hela långsidan nås från de stora dörrpartierna i båda allrum / kök samt sovrum.

Allrum och kök i öppen planlösning med gott om plats för stora sällskap. Tre sovrum, ett separat allrum, två badrum och groventré/tvättstuga

De har gjort mindre justeringar för att få det precis som de vill ha det. Som en större hall än vad huset har i sin grundritning. 

Är du intresserad av att bygga nytt? Vi gör allt från mindre stugor om 45 till härliga villor. Kontakta oss om du går i byggtankarna, med egen fabrik lokalt i Jämtland förverkligar vi din husdröm!

Följ oss på våra sociala kanaler!