Ladhusidyll i Centrala Östersund

Markus & Jenny tog pennan och pappret och ritade sitt eget drömhus, nu står dem där inflyttade och njuter av sitt nya hem!

138 härliga kvadratmetrar disponerade utifrån sina egna drömmar gav Markus & Jenny sitt ultimata hem. Kök & allrum i ett, extra vardagsrum för kidsen, groventré i kombination med tvättstuga och förråd, tre härliga sovrum för hela familjen och väl tilltaget utrymme i badrum & WC ger utrymme för allt vad familjen behöver!

Sovrum:
3st
Badrum:
1st
WC:
1st
Tvättstuga:
1st
Boarea:
138m²
Byggnadsarea:
157m²
Byggtid:
9 månader

“För oss var det viktigt med ett stort socialt kök med tillhörande köksö, vi båda älskar att laga mat och att kunna bjuda hem nära & kära utan att behöva oroa oss om utrymme var en riktigt viktig del, något vi inte hade i vårat tidigare boende.”

Vad har ni för tips till någon som ska eller går i tankarna om att bygga nytt?

 

Tänk noga igenom de val som är svåra att ändra på i efterhand. Tex. om man vill ha solskyddsglas i sina fönster för ett trevligare inomhusklimat och vilken typ av golv som passar sin situation bäst. Vi valde vinylklickgolv som både är skönt att gå på men som också är väldigt slittåligt med barn och hund. 

Utgå från era behov och vad som ni anser är viktigt, det är ni som ska bo där. Försök att vara smart när det gäller budgeten, spara in på saker som är lätt att byta ut senare och låt hellre saker som ni vet är mer komplicerade och dyra att byta ut kosta nån krona mer. Våga gå mot strömmen, vi har tex inte en enda “vanlig” sport insatt i hela huset, utan enbart dekor och fönsterspottar.

 

“Vi pratar nästan alltid om att en detalj som vi är otroligt nöjda med är vår takhöjd, vi har 2,7m och rymden det ger är väldigt läcker, ett topptips för dig som tänkt bygga nytt!

 

I övrigt är vi väldiga nöjda med arbetet Byggruppen har utfört, från idéer, skisser till att vi fick slutbesiktning och nycklarna i handen. Alex & Conny med sitt fantastiska team är skickliga!

Följ oss på våra sociala kanaler!